Middelburgs Bandenspoor

Davokachels en Citroëns. De autogarage van P.A. Pieters
Op de hoek van de Seissingel en de Seisweg maakt smid Pieters de overstap naar de verkoop van automobielen. Of nou ja, overstap. Het blijft pionieren.
‘Er is een loper uitgelegd’. Poëzie op de Schroebrug
Vlissingen is een gedicht rijker. Op de vernieuwde Dokbrug prijkt sinds afgelopen vrijdag een werk van dichter Wim Hofman. 'Alles komt terug als ik wacht bij de brug', luidt de laatste regel van het gedicht. In Middelburg verveelt men zich nog bij het wachten voor de brug. Toch heeft ook de Zeeuwse hoofdstad de …
De terugkomst van de ophaalbrug
Al bijna vijftig jaar gaat de Schroebrug open en dicht. Geopend een doorn in het oog van automobilisten. Gesloten een belemmering voor de scheepvaart. Toch blijft de brug het grootste gedeelte van de dag van twee walletjes eten en biedt het ruim baan voor auto, fiets en voetganger.
De Eerste Zeeuwsche Autogarage: Blaas! Toch?
De geschiedenis van de Eerste Zeeuwsche Autogarage P.J. Wijtenburg aan de Lange Delft en Lange Noordstraat.
‘Belovende eene goede behandeling voor matige prijzen’
In de serie 'Wegbereiders' ga ik op zoek naar de pioniers van de Middelburgse autogarages. In deze blog vind je deel 1, over Garage Mona.

Over

Middelburgs Bandenspoor gaat op zoek naar de sporen van autobedrijven en alles rondom het verkeer en de automobiel in Middelburg. Van de aanleg van de tangent in de jaren zeventig tot de oprichting van de eerste autogarage aan het begin van de twintigste eeuw. Soms zijn het sporen van bedrijven en fenomenen die zowel uit het straatbeeld als ons geheugen verdwenen zijn. Middelburg biedt een schat aan informatie en verhalen. Alleen de bandensporen zijn nog zichtbaar.